| 1 perc olvasás

Tojáskeresés a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében

Idén 47. alkalommal rendezték meg a tojáskeresést a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében. A programon a legkisebbek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt egy térkép segítségével különböző feladatokat teljesítettek, amelyek után meglepetés várt rájuk.

A program célja, hogy kicsalogassa az embereket a természetbe, és megismertesse Sopron egyik ékkövét a lakosokkal. A játék segítségével fejlődik a gyerekek tájékozódási képessége is.

fotó: Griechisch Tamás

Abdai Zsolt önkormányzati képviselő elmondta:

Ez a program kiváló időtöltés a családok számára, hiszen a gyerekek mellett a felnőttek is izgatottan oldják meg a feladatokat. A programot a Soproni Egyetem Botanikus Kertjében tartották, így azok is megismerhették ezt a helyszínt, akik kevesebbet járnak ide.
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényt a polgármesteri hivatal Sportfelügyeleti Osztálya, a SMAFC tájfutói, a Soproni Vasutas Sportegyesület Természetjáró Szakosztálya közösen rendezte meg, de már 47 éve Varga Jenő és felesége az összetartó ereje és főszervezője a tojáskereső játéknak.

A rendezvényen minden évben több százan vesznek részt, és a gyerekek mindig izgatottan várják. A helyszín miatt egy igazi természetközeli programon vehetnek részt

- tette hozzá Varga Jenő főszervező.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek