| 2019. október. 6. | 3 perc olvasás

Tökéletes szezonnyitó

Ünnepi hangulatban, remek játékkal örvendeztette meg a Sopron Basket női kosárlabdacsapat lelkes szurkolóit, akik szépen megtöltötték a csarnokot. Sopron Basket - VBW-CEKK Cegléd 90-45 (20-9, 31-5, 23-13, 16-18)

Jól indult a nap! A szezonnyitó felvezető mérkőzésén a Sportdarázs csapat hosszabbítás után értékes győzelmet aratott a MAFC ellen a Női Amatőr Piros csoportjában. 16 órától a versenyző csapatok tartottak bemutatót, majd a legkisebb darazsak lepték el a parkettát. A csapatok látványos füst-, és fényjátékkal kísért bemutatóját követően vastaps közepette a magasba emelkedtek a tavalyi fényes sikereknek emléket állító zászlók. Török Zoltán ügyvezető ragadta magához a szót, hogy átadja az Év Játékosa díjat Aleksandra Crvendakicnak, aki sok éves odaadó munkájával, hűségével már ilyen fiatalon a klub ikonjainak sorába emelkedett. Aleks után a klub menedzserét, Molnár Balázst köszöntötték, aki 20 éve szolgálja a klubot. Abdai Géza és dr. Farkas Ciprián köszöntője, majd a Himnusz után egy kis melegítésre kaptak még időt a csapatok, majd feldobták a labdát a szezon első hazai mérkőzésén.

A hosszú felvezető után nehezen melegedtek be a felek. Kobolák Cintia indította el a gólgyártást, melyre Határ Bettitől érkezett egy dupla. A negyedik perc közepéig csak 9 pontos hoztak össze közösen a csapatok. Ekkor Aleks hintett egy triplát, melytől lendületbe jött a csapat (7-5). A 8. percben Stankiewicz a büntető-vonalról egy 9-0-ás rohanásunknak vetett véget (13-7). Nem vettek vissza a tempóból a hazaiak, és a negyed végéig kétszámjegyűre növelték az előnyünket (20-9). A második negyedet ezzel a sebességgel vitték tovább. A védekezés is remekül működött, 31 dobott pont meleltt mindössze 5-öt engedélyeztek vendégeiknek. Tetemes előnnyel térhettek pihenőre.

A szünetben díjazták a tavalyi szezon 12 legtöbbet fejlődött utánpótlás játékosát – Schöll Petra (Junior), Deák Kíra (Kadett), Tarr Sára (Kadett), Ács Luca (Serdülő A), Egresits Réka (Serdülő A), Egresits Réka (Serdülő B), Völgyi Lili (Gyerek A), Madarász Niobé (Gyerek A), Török Bítia (Gyerek B), Horváth Hanna (Csípős Darazsak), Varga Boglárka (Csípős Darazsak), Bőhm Adrienn (Szorgos Darazsak) -, akik között értékes nyereményeket sorsoltak ki. A fődíjat, egy kerékpárt Varga Boglárka vihette haza.

A szünet után is jó teljesítménnyel szórakoztatták telt házas közönséget. A különbség tovább növekedett, 30 perc után 47 pontos előnyt regisztrálhatott a Sopron. A záró 10 percben a kulcsemberek már nyugodtan pihenhettek, a legfiatalabbak is tartották a lépést a ceglédiekkel.

Jövő héten már két mérkőzés is vár a Sopron Basketre. Előbb szerdán a fővárosban a TF-MTK ellen, majd szombaton hazai pályán az ELTE-BEAC Újbuda együttese ellen folytatják.

 

Gáspár Dávid: Gratulálok a lányoknak, az elsőtől az utolsó percig nagyon komolyan vették a találkozót. Maximális koncentrációt és energiabedobást várunk el mindenkitől, aki pályára lép, és ezt vissza is kaptuk. Hibák természetesen voltak, ezeket ki kell elemezünk, és helyre kell raknunk a minőség fenntartása érdekében. Örülök, hogy részesei lehettünk ennek a felemelő ceremóniának, gratulálok a szervezeőknek a fantasztikus munkájukhoz! Az is nagyon jó érzés volt, hogy ennyien kijöttek és támogattak minket, és a Sopron vezetőedzőjeként ilyen közegben és egy szép győzelemmel tudtam Sopronban debütálni.

Angelika Stankiewicz: Gratulálok a Sopronnak! Küzdeni jöttünk, tudtuk, hogy erős csapat a Sopron. A dobószázalékunk, nincs rá jobb szó, szörnyű volt ma. Próbáltunk mindig valamit változtatni, de utána meg sok eladott labdánk volt. Ki kell elemezünk a mérkőzést, és kijavítani a hibákat.

Gabriel Carrasco: A statisztika elmond mindent a mérkőzésről. A Sopron egy nagy csapat, és nem csak azért mert Euroligában játszanak, keményen is dolgoznak. Az első percekben úgy tűnt, hogy jók lehetünk a meccsen. Készültünk nagyon a soproniak fizikális védekezésére, de nem voltunk komfort állapotban. Sokat kaptunk, keveset dobtunk, a nagy különbség után pedig nehéz már visszajönni. Nem kifogás, de voltak meghatározó hiányzóink is. Az első félidő megmutatta, hol járunk, merre kell előre lépnünk. Folytatjuk a munkát, ez még csak a szezon eleje. Gratulálok ellenfelünknek!

Weninger Virág: Fantasztikus meccset játszottunk itthon! Maximálisan igyekeztünk megoldani, amit kértek tőlünk, így mindenki sokat lehetett a pályán. Mostantól koncentrálunk a TF elleni soron következő meccsre!


Fotó:Tóth Zsombor
Címkék: kosárlabda

Legnépszerűbb cikkek