| 2021. július. 25. | 4 perc olvasás

Tokió 2020 – Vasárnapi összefoglaló: a második nap is érmet hozott

A kardvívó Szilágyi Áron szombati sikerét követően vasárnap a párbajtőröző Siklósi Gergely a második helyen végzett a tokiói olimpián, így megszerezte a magyar küldöttség második érmét.

A BHSE világelső és vb-címvédő vívója a döntőben némi meglepetésre 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól. A 23 éves Siklósi egész nap felszabadultan vívott, a kínai Tung Csao, a marokkói Husszam Elkord és a címvédő dél-koreai Park Szang Jung legyőzése után az elődöntőben magabiztosan verte az olasz Andrea Santarellit is. A jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkező, 24 éves Cannone először a venezuelai Limardo Gascont, majd a holland Verwijlent és az orosz Szergej Bidát, a legjobb négy között pedig az ukrán Igor Reizlint győzte le.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka
MTI/Kovács Tamás

A pást eredményjelzőjének meghibásodása miatti várakozás Siklósit zavarta meg jobban, nála jóval alacsonyabb ellenfele kétszer is gyorsan eltalálta őt, de aztán az első három perc vége előtt egy parádés tussal 4-4-re egyenlített. A folytatásban a vezetést is sikerült átvennie, de mint később kiderült, 6-5-nél volt utoljára nála az előny.

Mihályvári-Farkas Viktória
Mihályvári-Farkas Viktória
MTI/Kovács Tamás

Az úszok is elkezdték az érmes küzdelmeket, ám ebben a sportágban vasárnap nem termett babér a magyaroknak, pedig női 400 méter vegyesen a címvédő Hosszú Katinka is érdekelt volt. Ezúttal azonban be kellett érnie az ötödik hellyel, a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória ugyanebben a számban hatodik lett. A férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid jó úszással negyedik volt. A férfi 4x100 méteres gyorsváltó hatodik idővel került fináléba, míg Késely Ajna 10. lett 400 méter gyorson, és lemaradt a döntőről.

Verrasztó Dávid
Verrasztó Dávid
MTI/Kovács Tamás

A légpuskás Péni István, valamint a női cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában Pupp Réka egyaránt ötödik lett. A tornász Kovács Zsófia a selejtezőből bejutott a jövő csütörtöki, 24-es egyéni összetett döntőjébe. Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a hétfőről előrehozott negyeddöntőben futamában második volt, így készülhet a szerdai elődöntőre. 

Pupp Réka
Pupp Réka
MTI/Kovács Tamás

Két csapatsportban, férfi vízilabdában és a női kézilabdában minimális vereséggel kezdtek a magyarok. A pólósok 10-9-re kaptak ki a görögöktől, míg a kézisek 30-29-re a franciáktól. A teniszező Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzésétől.  A vitorlások közül Laser Standardban Vadnai Benjamin első futamában hetedik lett, a második kört elhalasztották.

Péni István
Péni István
MTI/Czeglédi Zsolt

EREDMÉNYEK:

ASZTALITENISZ 

női egyes: Póta Georgina a második fordulóban 4-1-re kikapott a svájci Georgina-Rachel Moret-től

 

CSELGÁNCS 

női 52 kg: Pupp Réka két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, majd a vigaszágon egyszer győzött, a bronzmérkőzésen pedig vesztett, ezzel 5. lett

 

EVEZÉS 

férfi egypár: a hétfőről előrehozott negyeddöntőben Pétervári-Molnár Bendegúz futamában második lett, ezzel a szerdai elődöntőbe jutott

 

KÉZILABDA 

női csoportmérkőzés, B csoport, 1. forduló: Franciaország-Magyarország 30-29

 

SPORTLÖVÉSZET 

női légpisztoly: Major Veronika 34.

férfi légpuska: Péni István 5., Pekler Zalán 39.

 

TENISZ 

férfi egyes: Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzése előtt

 

TOLLASLABDA 

férfi egyes, csoportmérkőzés: Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)

női egyes, csoportmérkőzés: Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)-Sárosi Laura 2-0 (5, 10)

 

TORNA 

női selejtező: Kovács Zsófia bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe, míg felemáskorláton a harmadik számú tartalék

 

ÚSZÁS

férfi 400 m vegyes: Verrasztó Dávid 4.

női 400 m vegyes: Hosszú Katinka 5., Mihályvári-Farkas Viktória 6.

női 100 m hát: Burián Katalin 18., és nem jutott tovább az elődöntőbe

férfi 200 m gyors: Németh Nándor a 12. idővel elődöntős, míg Kozma Dominik 28., és nem jutott tovább

férfi 100 m hát: Telegdy Ádám a 29., és nem jutott tovább, Bohus Richárdot kizárták

női 400 m gyors: Késely Ajna 10., és nem jutott döntőbe

férfi 4x100 m gyorsváltó: a magyar staféta a 6. idővel döntős

 

VITORLÁZÁS

Laser Radial: Érdi Mária a 19. és 18. helyen futott be

Laser Standard: Vadnai Benjamin az első futamban 7. lett, a másodikat elhalasztották

női szörf: Cholnoky Sára mindhárom vasárnapi futamban a 27., utolsó helyen végzett

 

VÍVÁS

női tőr egyéni: Kreiss Fanni egy győzelemmel a nyolcaddöntőig jutott és 15. lett. Pásztor Flóra egy siker után a legjobb 32 között búcsúzott, és ott fejezte be szereplését a 32 között kezdő Kondricz Kata is. Előbbi 32., utóbbi 29. lett.

férfi párbajtőr egyéni: Siklósi Gergely ezüstérmet nyert.

 

VÍZILABDA

férfi csoportmérkőzés, A csoport, 1. forduló: Görögország-Magyarország 10-9

 

Borítókép: (Siklósi Gergely az ezüstéremmel) MTI/Illyés Tibor

Címkék: olimpia

Legnépszerűbb cikkek