| 2019. június. 1. | 1 perc olvasás

Tómalmi juniális

15 csapat vett részt a Tómalmi juniális egyik fő programjának számító hagyományos pörköltfőző versenyen szombaton . Az eseményt idén is Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzata szervezte meg. A cél az, hogy egy igazi családi napot tartsanak minden évben, amivel még jobban összekovácsolják a közösséget.

Már reggel kilenc óra előtt lázas készülődésben voltak az alkalmi szakácsok a Tómalmi juniális pörköltfőző versenyén. A résztvevőket Dr. Simon István alpolgármester, a részönkormányzat elnöke köszöntötte, aki kiemelte: a pörköltfőző verseny már szinte helyi népszokássá vált a településrészen, amire nagyon lelkesen készülnek a csapatok - helyiek és vendégek - hogy elkészítsék az egyik legmagyarabb ételt. Igazi családi napot szerveztek, ahol a megmérettetésen kívül gyerekprogramok, vásár, csúszdák is várják az ide érkezőket, este pedig egy kis zene szórakoztatja a nagyérdeműt. -Az idő kitűnő, a társaság nagyon jó – mondta Dr. Simon István, majd hozzátette: a programnak közösségkovácsoló ereje is van. Sok fiatal család költözött ide, ők is kitekinthetnek a környezetükre, az itt élőkre és otthon érezhetik magukat.


fotó: Griechisch Tamás

Ez az első év, hogy beneveztünk a szomszédaimmal a versenyre – árulta el kérdésünkre Szép Sándor, az egy jánostelepi csapat tagja. - Presztízskérdés, hogy itt vagyunk. Különleges alapanyagokból készítjük el pörköltünket és reméljük, hogy nagy sikert arat.

A vargánya teszi egyedivé a mi pörköltünket – büszkélkedett egy másik versenyző, Gergácz Zsoltné. - Sőt, még oldalas és házi készítésű szalonna is megbolondítja az ételt.

A verseny délig tartott. A fogásokat Dr. Simon István alpolgármester, valamint Hegedűs István és Gálos István mesterszakácsok bírálták el. Az eseményen jelen volt Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere is. Végül 1. helyet ért el a "Zsoltiék" csapata, a 2. a Média csapat lett,  a 3. helyen pedig "Ötvenesek" végeztek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek