| 2021. május. 27. | 1 perc olvasás

Tómalmi összefogás a tiszta környezetért

Tíz darab, környezetbe illeszkedő hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki a napokban a Tómalmi közösség tagjai a Tómalom körül. A kukákat önerőből finanszírozták az itt élő lakosok, bízva abban, hogy az ide érkező kirándulók is előszeretettel fogják használni.

Tómalom, Sopron egyik közkedvelt zöld övezete, ahova sokan szeretnek kijárni kirándulni, biciklizni. A népszerűséggel együtt azonban az elhagyott hulladék is egyre csak növekedett. Sajnos a tó környékén nem volt kihelyezve szemétgyűjtő edény, ezért a kirándulóknak magukkal kellett volna vinni szemetüket. Ez azonban nem minden esetben történt meg. Csuka Ákos a Strandbüfé üzemeletetője, már többször is szervezett a Tómalmi közösséggel együtt sikeres szemétszedési akciót, de hosszútávon más megoldást kellett keresni. Így jött Ákos ötlete, hogy helyezzenek ki a környezetbe illeszkedő hulladék gyűjtő edényeket. A közösség ereje ismét megmutatkozott, hisz jó néhány tómalmi lakos hozzájárult ahhoz, hogy ez megvalósulhasson. Van aki anyagilag, van aki a felhasznált anyaggal, és van aki munkaerővel támogatta ezt a projektet.

A napokban került kihelyezésre 10 darab környezetbarát kuka, melynek ürítését szintén a közösség tagjai vállalták, azonban a Sopron Holding biztosítja a zsákokat és ő fogja elszállítani a szemetet. Sopron Megyei Jogú Város jóváhagyta a kezdeményezést. Bár Tómalom mindig is a rendezett környezetéről volt híres, most már bízhatunk abban, hogy a rendet könnyebb lesz fenntartani.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Tómalom

Legnépszerűbb cikkek