| 2021. július. 21. | 1 perc olvasás

Tömegek a fertődi Esterházy-kastély új kiállításain

Hatalmas érdeklődés kísérte a fertődi Esterházy-kastély szerdán nyílt kiállításait az újonnan átadott nyugati kastélyszárnyban.

Az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár több mint 50 remekműve II. Miklós hercegnek állít emléket, akinek a világhírű közgyűjtemény, a Szépművészeti Múzeum alapjait köszönhetjük.

A képtár modernitás és tradíció egymást kiegészítő harmóniáját teremti meg – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Egy olyan kiállítást láthat a nagyközönség egy csodálatos, merészen és nagyvonalúan újraértelmezett teremben, amely ilyen összetételben még soha nem volt látható. A képtárban kiállított festményekből 51 darab a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének része.

A mától látogatható rekonstruált porcelános szobában a fertődi Esterházy-műtárgygyűjteményből közel 400 porcelán - köztük igazán egyedi, ritka és értékes darabok - tekinthető meg. Itt tárolták a hercegi család látványosságnak szánt, alapvetően nem használati porcelánjait.

A kastély most, több mint 1100 négyzetméteren megnyitott nyugati szárnya kortárs kiállításnak is helyet ad: az IDŐVONZATOK - MODULATED TIME, BOLDI és Incze Mózes alkotásainak közös kiállításával egyértelművé vált, hogy a hely alkalmas és méltó a kortárs művészet befogadására, annak üzenete közvetítésére, mert valódi értéket valódi értékhez társít – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin.

A nyugati szárny kiállításai a fertődi Esterházy-kastély nyitvatartási idejében látogathatóak. 

Bővebb információk a kiállításról ITT TALÁLHATÓAK.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek