| 2023. június. 18. | 1 perc olvasás

Tömegeket vonzott a 7. Sopron Trail

Több mint 400 versenyző mérettette meg magát a Sopron Trail terepfutó versenyen, Brennbergbányán. A sportolók idén is 3 távon, futó- és túraszámokban próbálhatták ki magukat. A szervezők gondoltak a gyerekekre, számukra 2 rövidebb körrel készültek.

Verőfényes napsütésben állhattak rajthoz a Sopron Trail terepfutó verseny résztvevői vasárnap Brennbergbányán. A verseny múltja 2015-re nyúlik vissza. Azzal a céllal jött létre, hogy az amatőr tájfutók is kipróbálhassák magukat egy megmérettetésen, valamint a Soproni környéki erdők legszebb részeit megmutassák a nagyközönségnek.

fotó: Griechisch Tamás- A covidos időszakban ugyan a Sopron Trail is szünetelni kényszerült, de a terepfutás hódolói tavaly és idén is szép számmal indultak el a meghirdetett 3 távon.  6, 11 és 26 kilométeres távjaink vannak, ezen kívül van gyerekversenyünk 1,5 kilométeren, illetve 500 méteren – mondta el Takács Tibor, a verseny elnöke.

Takács Tibor (b)
fotó: Griechisch TamásAz eredményhirdetést kora délután tartották. A díjátadón részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester is, aki az esemény színvonalát méltatta. – Immáron 7. alkalommal rendezték meg a Sopron Trailt. Nagyszerű rendezvényről beszélhetünk, és ezt különösen annak fényében mondhatjuk el, hogy tudjuk jól, hogy Sopronban a közösségi sportrendezvények mindig nagyon népszerűek. Ezen a napon az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket. Mindenkinek gratulálok, aki valamelyik távot teljesítette, vagy csak megpróbálta, mert igen embert próbáló feladat – tette hozzá.

fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek