| 2022. április. 19. | 1 perc olvasás

Tömegeket vonzott a húsvéti hosszú hétvége Eszterházára

Kertészeti túra, tojáskeresés, múzeumpedagógiai foglalkozás, óriási nyúlszobor várta a látogatókat a fertődi Esterházy-kastély húsvéti programjain a különlegesen szép kastélykörnyezetben az ünnepen.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn - a kertészeti túrákon - a franciaparkot és az angolkertet szakmai vezetéssel lehetett bejárni. Nemcsak a fellelhető növénykülönlegességeket mutatták be az érdeklődőknek, hanem korabeli történetek is megelevenedtek a programon, majd a Lés-erdő titkairól is hallhattak a kastélyparkok bejárása során a látogatók.

A húsvéti hétvége látványosságának és közkedvelt fotóhelyszínének számított a franciaparkban felállított óriási nyúlszobor.

A jó idő is kedvezett az eszterházai barokk-rokokó csodavilágba látogatóknak, akik a szabadtéri programok mellett a kastély jelenleg látogatható dísztereit is megtöltötték, de a nyugati kastélyszárnyban megtekinthető Esterházy-arcképcsarnok, a porcelánkabinet és az Esterházy Galéria kortárs képzőművészeti tárlata is sokakat vonzott. A telt házas programok során a húsvéthétfői tojáskeresés és kézműves műhely szintén rendkívül népszerű volt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek