Tömegeket vonzott a pünkösdi hosszú hétvége Eszterházára

Tömegeket vonzott a pünkösdi hosszú hétvége a fertődi Esterházy-kastély programjaira.

Idén a fertődi Esterházy-kastély pünkösdi programsorozatával egyidőben tartották az eszterházai kertörökséget az európai történelmi kastélyparkok között számon tartott Légy ott a kertben! „Rendez-vous aux jardins” európai rendezvénysorozat történelmi kastélyparkok napjait.

Magyarország legnagyobb barokk kertegyütteseként a fertődi Esterházy-kastély kertje Európa második legnagyobb barokk kertje, így az európai kertörökségek között jelentős.

Minden szegletében benépesült a csodát kínáló eszterházai örökséghelyszín a háromnapos hétvégén. A kastély barokk-rokokó dísztereiben és kiállítási helyszínein egymást érték a népes látogatócsoportok. Ezrek vettek részt a vezetett park- és kertséták mellett a Haydn-szellemisége által áthatott eszterházai helyszíneket bemutató zenetörténeti sétákon és előadásokon, illetve a rózsakerti vezetett túrákon.  Ólomüveg-kiállítás, a legkisebbek körében is népszerű üvegfestés, és fotókiállítás színesítette az élménykínálatot a szép pünkösdi napokban Eszterházán.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek