| 2022. szeptember. 27. | 1 perc olvasás

Top 10-be került a Kecske-hegyi kilátó!

Idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot, amelynek célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit és leghangulatosabb turistaszállásait.

A beküldött pályázatok közül a szakértőkből álló zsűri szakmai szempontok alapján válogatta ki a 10-10 legjobbat: a jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, melyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak itt.

Idén a legjobbak között szerepel az újjáépített fertőrákosi Kecske-hegyi kilátó is, amelynek különlegessége, hogy a kilátószintről rálátni a Fertő-tóra, a kőhidai medencére, a Dudlesz-erdő és a Bécsi-domb vonulatára, a Virágvölgyre, az Aranyhegyre, valamint Sopron városára is.

Fotó: Griechisch Tamás

A csodás kilátás sok kirándulás - átvitt és konkrét értelemben is - csúcspontja, ezért egyre több, egyre egyedibb épületek magasodnak az ég felé, hogy még vonzóbbá tegyék a természetjárást. A természetközeli turistaszállások pedig ma már korszerűek, mai igényeket kielégítő, modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével 2022. szeptember 26-tól október 6-ig.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1514865518955854&type=3

Több tucat nevezés érkezett, melyek közül a nagyközönség választja ki szavazással, hogy melyik legyen az ország kedvence. Szavazz a legjobbra!

Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Forrás: Aktív Magyarország

Borítókép: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek