| 2019. június. 2. | 1 perc olvasás

Töretlen a népszerűsége a Vasvilla Kerékpártúrának

A 28. Vasvilla Családi Kerékpártúrán 1000 bringás rajtolt el vasárnap reggel kilenckor. A résztvevők a Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron útvonalon huszonhét kilométert tettek meg. A szintidő 2,5 óra volt.

Az időjárás is kedvezett a programnak – mondta el Borossay György szervező, akitől azt is megtudtuk, hogy a túra eddigi története alatt csupán egyszer kellett változtatni az időponton az eső miatt. - Számomra az a legfontosabb, hogy nem volt baleset és csupán két kerékpár sérült meg. A túra népszerűsége töretlen, hiszen a bringázásé a jövő, korosztálytól függetlenül. A négy és fél éves gyermektől a szépkorúakig mindenkit meg tudunk mozgatni – tette hozzá a szervező.

A cél után a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium udvarán tartottak nyereménysorsolást. Sok felajánlás érkezett idén is: több, mint 2 millió forint értékben találtak gazdára ajándékok, köztük 22 kerékpár.

Az átadáson Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok gratulált mindenkinek, aki végigtekerte a távot és a szervezőknek is elismerését fejezte ki az elvégzett munkáért. Hozzátette: Sopron egy sportos város, mely nem csak a profi sportsikerek miatt igaz, de az évről-évre ismétlődő családi és baráti rendezvények miatt is.

Az eseményen Csiszár Szabolcs sportfelügyelő átadta a Dr. Simon István alpolgármester által felajánlott kerékpárt, míg Dr. Farkas Ciprián a Dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselők által felajánlott bicikliket nyújtotta át a nyerteseknek. A túra főnyereménye a Dr. Fodor Tamás polgármester által adományozott nagy értékű kerékpár volt.

A szervezők a nevezési díjakból 100.000 forintot ajánlottak fel a kórház gyermekosztályának, további 100.000 forinttal pedig az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítványt tudták támogatni.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek