| 2021. október. 17. | 2 perc olvasás

Töretlen a sikere az MVM-Sopron Félmaraton Európa futásnak

Közel 300-an indultak az MVM-Sopron Félmaraton Európa futáson. A mezőny a városi stadiontól indult, majd Sopron történelmi belvárosán át ugyanott végződött. A versenyzők 7, 14, és 21 km-es távokban mérhették össze erejüket.

Kellemes időben sorakozhattak a rajthoz a futás szerelmesei az MVM-Sopron Félmaraton Európa futáson. 


fotó: Griechisch Tamás

Az idei rendezvényt a centenáriumi év is különlegessé teszi, hangsúlyozta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. „Rendkívül örülünk, hogy megrendezhetjük a mai versenyt, hiszen a soproni futóközösség számára közkedvelt megmérettetés az Európa Futás. A 100 éves évfordulóról a szabadidősport szövetség is megemlékezik a „100 év 100 kilométer” programsorozattal, ennek egyik állomása a mai félmaraton. Közel 300 nevezőt regisztrálhattunk, a futás népszerűsége töretlen – tette hozzá Kósa István.

Kósa István, Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke (k)
Kósa István, Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke (k)
Foto: Griechisch Tamás

A sportolókat a helyszínen Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte. Barcza Attila úgy fogalmazott: a futás reneszánszát éli a városban. „Sopron nemzeti sportváros, és büszkék lehetünk arra a több mint 80 egyesületre, ahol aktív sportolás zajlik, kisgyermekektől az idősebbekig egyaránt. Nagyon sokan álltak ma rajthoz, a szervezőknek köszönhetően zavartalanul lezajlott a megmérettetés, köszönet a közreműködőknek, akik biztosították az útvonalakat – mondta el az országgyűlési képviselő.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
Fotó: Griechisch Tamás

7, 14, és 21 kilométeren is futottak a versenyzők, a távokat egyéniben és csapatban is lehetett teljesíteni. Nemcsak Sopron, hanem a város vezetése is fontosnak tartja a rendszeres testmozgást. A mai versenyen Abdai Zsolt és Magas Ádám önkormányzati képviselők, Csiszár Szabolcs alpolgármester és dr. Farkas Ciprián csapatban futották le a 21 km-es távot. Sopron polgármestere örömét fejezte ki, hogy a sport népszerű a városban. „Az Európa Futás Sopron közkedvelt versenyei közé tartozik, jó látni, hogy ilyen sok embert megmozgat a mai rendezvény, közösségi élményként tekinthetünk erre a megmérettetésre. Sopron nemcsak a sok sportegyesület miatt nemzeti sportváros, hanem azért is, mert amikor arra mód és lehetőség van, akkor nagyon sokan összejövünk és közösen sportolunk.  – tette hozzá a polgármester.

Minden távot teljesítő befutó kapott érmet, de a legjobbak éremmel és kupával is gazdagodtak.


fotó: Griechisch Tamás

Szerkesztőségünk, a Sopronmedia csapata a 21 km-es női csapat kategóriában dobogóra állhatott, így méltán mondhatjuk, hogy sportos munkahely vagyunk.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek