| 1 perc olvasás

Töretlen a Sopron Trail terepfutó verseny sikere!

Közel 400 versenyző mérettette meg magát a VIII. Sopron Trail terepfutó versenyen, Brennbergbányán. A sportolók idén is 3 távon, futó- és túraszámokban próbálhatták ki magukat. A szervezők gondoltak a gyerekekre, számukra 2 rövidebb körrel készültek. A díjazottakat dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Stöckert Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte.

- Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a szervezők a Sopron Trailt. Az önkormányzat az idei esztendőben is komoly pénzekkel támogatta ennek a rendezvénynek a lebonyolítását. Köszönjük minden résztvevőnek, köszönjük a szervezőknek, és különösen köszönjük azoknak, akik a gyerekeiket is elhozták, és esetleg nevezték egy-egy versenyszámban őket, mert az egésznek a lényege az, hogy sportoljunk Az egészséges életmódnak a része a sport, ami az életkilátásokat nagymértékben javítja, az egészségügyi kockázatokat pedig csökkenti. Nekünk ez egy küldetésünk Sopronban, hiszen sportváros vagyunk – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Griechisch Tamás

Az esős hétvége ellenére kegyes volt az időjárás a Sopron Trail résztvevőivel: kellemes időben futhatták le a választott távot. A verseny múltja 2015-re nyúlik vissza. Azzal a céllal jött létre, hogy egy festői környezetben az amatőr tájfutók is kipróbálhassák magukat egy megmérettetésen. - A felnőtt futás 6, 11 és 26 kilométeren indult, de szerveztünk gyerekversenyt is 500 méteren és 1500 méteren. A játszótéren pedig a gyerekek egy kis tájfutó, pontbegyűjtő versenyen vehetnek részt - mondta el Takács Tibor, a Sopron Trail futóverseny és túra elnöke.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek