| 2022. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Töretlen népszerűségnek örvend a Liszt túra

Több mint hétszázan pattantak kerékpárra vasárnap Harkán a 19. Liszt Ferenc Kerékpártúra keretében. A résztvevők a 25 kilométeres útvonal során meglátogatták Sopronnyéket és Doborjánt is, ahol megnézték a legendás zeneszerző szülőházát.

Idén is rengetegen gyűltek össze vasárnap délelőtt Harkán, hogy közösen tekerjék le a Liszt Ferenc kerékpártúrát. A közel 20 évre visszatekintő biciklis családi program során a részvevők Sopronnyéket és Doborjánt is érintették, ahol a túra névadójának, Liszt Ferencnek a szülőházát is megtekinthették. A táv összesen 25 kilométer oda-vissza, így gyermekek számára is könnyen teljesíthető. 

Fotó: Griechisch Tamás

- A szlogenünk úgy szól, hogy hétszáz kerékpáros, három település, egy élmény. Annak idején képviselőként dolgoztam a harkai önkormányzatnál, amikor megfogalmazódott bennünk a túra ötlete. Az első alkalommal Sopronnyéket és Deutschkreutzot érintettük, a második évtől Perkovátz Tamás javaslatára választottuk Doborjánt, és így kapta a program a Liszt Ferenc túra elnevezést - mondta el Papp Attila, a túra főszervezője. 

- Kizenkilencedik alkalommal rendezzük meg ezt a programot. A COVID-19 járvány okozta bezártság után büszkeség és öröm számunkra, hogy több mint 700 ember vett részt a túrán. Féltünk, hogy 2 év „semmittevés” után mennyire tudjuk motiválni az embereket, de fantasztikusan sokan jöttek el – tette hozzá Duschanek Péter, Harka polgármestere. 

A kerékpáros túrán részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek