| 2020. július. 18. | 2 perc olvasás

Torna a vízben: sokaknak ajánlott, mindenki számára előnyös!

Egy különleges közegben is kipróbálhatják magukat a tornázni vágyók Sopronban - az aquafitness ugyanis a vizet hívja segítségül ahhoz, hogy a különböző izmainkat a megszokottól eltérő módon is megmozgathassuk. Mindehhez profi edzők és különféle eszközök is rendelkezésre állnak a tréningek során.

- Az aquafitness vízben való torna, amelynek hatalmas előnye, hogy ebben a közegben sokkal könnyebben, légiesebben tudnak mozogni az emberek, mint a szárazföldön - emelte ki Geisz Noémi, a Soproni Aquafitness vezetője. - Különösen előnyös ez a mozgásforma a szépkorúak számára, akiknek már jószerivel lehet térd- és csípőfájása. Számukra különösen fontos pozitívum az is, hogy a szárazfölddel ellentétben a medencében nem tudnak elesni - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Mint megtudtuk, az aquafitness a sokoldalúsága miatt  azonban minden korosztálynak ajánlható. - A fiatalok számára is számos előnnyel kecsegtet. Ezért voltak nálunk már a Soproni Darazsak, hiszen így más izmaikat is meg tudták mozgatni, mint a szárazföldön. Kiváló alapozás volt ez a számukra - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Szombaton Friderics Márta (felvételeinken) mozgatta meg a medencében tornázókat - labdás gyakorlatokat is bemutatott számukra. - Mivel különböző vízadottságok vannak, ezért több gyakorlattípust foglal magában az aquafitness - emelte ki az edző. - Vannak sekély- és mélyvízi feladatok is. A sekély vízit annak ajánljuk, aki kicsit fél a víztől. De van speciális övünk, amely segít mindenkit fenntartani ebben a közegben. A hatékonyság  jegyében eszközöket is bevetünk, például labdát és súlyzót - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Ha valaki Sopronban szeretné kipróbálni ezt a mozgásformát, az edzők ajánlása szerint csupán törölközőre, fürdőruhára és úszósapkára, valamint papucsra van szüksége - és természetesen jókedvre!


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek