| 2023. február. 4. | 1 perc olvasás

Torres Dani főszereplésével készült rövidfilm a családon belüli erőszakról

Helmeczi Benjamin soproni születésű filmrendező Hétköznapi Szörnyetegek című rövidfilmes antológiájának első részeként készült el az Évforduló.

A 2022-es év végén készült el az Évforduló című monodráma, aminek főszerepét a zenész-énekes Torres Dani alakítja. A film Helmeczi Benjamin HÉTKÖZNAPI SZÖRNYETEGEK című rövidfilmes antológiájának első része, aminek központi témája a családon belüli erőszak.

A történet egy férfiról szól, aki arra készül, hogy megkérje élettársa kezét, de valami olyasmi történik a megismerkedésük évfordulóján, ami tragédiává változtatja a boldog napot.

A rövidfilmet Helmeczi Benjamin írta és rendezte, akinek korábbi munkáit nemcsak belföldi, de nemzetközi filmfesztiválokon is díjazták. Az utolsó levél rendezőjének hamarosan mutatják be első nagyjátékfilmjét, az amerikai-szingapúri koprodukcióban, közösségi finanszírozásból készült VULPES: Az állatkínzók réme című bűnügyi thrillert, ami egy ugyancsak nehéz és aktuális témára, az állatkínzásra és az állatvédelemre épül.

Rövidfilmes antológiája, a HÉTKÖZNAPI SZÖRNYETEGEK több különálló, kitalált történetet mesél el fiktív szereplőkkel, amiket valós események és megtörtént tragédiák ihlettek.

Az antológia első részében, az Évfordulóban Torres Dani egy eddig kevésbé ismert oldalát mutatja meg, lehengerlő alakítása teljesen rabul ejtette azokat, akik már láthatták a kész alkotást.

"Színészként mindig azokat a szerepeket keresem, amik az emberi lélek bonyodalmairól, mélységeiről és az élet meglepetéseiről szólnak. Ebben a szerepben egy elképesztően nehéz helyzetet kellett bemutatni. A teljes reményvesztettség, a legvégső elkeseredés, az utolsó pillanat. Ez egy nekem való kihívás volt!" - magyarázta a színész-énekes.

A további szerepekben Nyutali Norbertet, Szécsi Veronikát és Bakos Veronikát láthatjuk, a film operatőre és vágója a többszörösen díjazott Szirák Tamás, hangmérnöke Belovári Tibor, producere Héjja Krisztián.

Címkék: erőszak

Legnépszerűbb cikkek