| 2018. március. 22. | 1 perc olvasás

Történelmi sportdiplomáciai siker - Sopron felkészült a női kosárlabda Euroliga Final Four megrendezésére

Óriási az érdeklődés az áprilisi Final Four –ra. Szerdán jelentették be, hogy a nemzetközi kosárlabda szövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres egyezetése révén, kormányzati támogatással Sopronban rendezik az Euroliga négyes döntőjét. A nemzetközi torna megvalósításához a Novomatic Aréna átalakítása szükséges, ehhez minden feltétel adott – hangzott el a klub tájékoztatóján.

A nagy bejelentés másnapján már hatalmas az érdeklődés az áprilisi négyes döntő iránt. Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke Török Zoltánnal, a Sopron Basket ügyvezetőjével és Abdai Géza társadalmi elnökkel közösen adott tájékoztatást a szervezés jelenlegi állásáról.

Barcza Attila elmondta, nagy erőfeszítéseket tett Sopron önkormányzata és a csapat menedzsmentje azért, hogy a rendezés jogát Magyarország és Sopron meg tudja szerezni. Ez a magyar kosárlabdázás évtizedes történetében a legnagyobb sportsiker. Az elnök hozzátette: nagy öröm, hogy a Sopron Basket Európa legjobb négy csapata között a döntőben, itthon szerepelhet.


fotó: Griechisch Tamás

Török Zoltán kiemelte, hogy a rendezés lehetősége egy példátlan összefogás eredménye. Mint mondta: a szervezés már elkezdődött, de nincsenek könnyű helyzetben, hiszen számos előírást kell betartaniuk. A jövő héten a nemzetközi szövetség delegációja tart majd helyszíni szemlét a Novomatic Arénában. Az ügyvezető igazgató szerint már most 5 és 10 ezer közé becsülhető a jegyigénylés, ami napról napra emelkedni fog. Török Zoltán azt mondta, előnyben szeretnék részesíteni a soproni szurkolókat, hiszen ahogy fogalmazott, ez elsősorban a soproniaknak szól. 


fotó: Griechisch Tamás

A női Euroliga Final Four négyes döntőt április 20 és 22-én rendezik. A soproniak mellett a török Yakin Dogu, valamint két orosz csapat, a Etaterinburg és a Dinamo Kurszk együttesei csapnak össze.

Sopronmédia

Óriási az érdeklődés az áprilisi Final Four-ra: már most 5 és 10 ezer közé becsülhető a jegyigénylés! Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője a jegyértékesítésről mond fontos információkat videónkban.

Legnépszerűbb cikkek