Történeti kertek, kastélyparkok napjai – Parktúrák Eszterházán

Európa legrangosabb díszkertjei között, a „magyar Versailles”-ként van jelen a „Történeti kertek, kastélyparkok napjai” eseménysorozat európai kínálatában parktúráival a fertődi Esterházy-kastély.

A virágba borult rózsakertet is érintik az „Eszterháza parkjai, kertjei” túrák június 4-5-6-án, pénteken-szombaton-vasárnap, 10 órai kezdéssel, 2 óránkénti indulással a kovácsoltvas díszkaputól a díszudvar-angolpark-hársfasor-rózsakert-franciapark útvonalon. A programon való részvétel 25 fős csoportokban regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött.

A fertődi Esterházy-kastély a Francia Kulturális Minisztérium programjában méltán kap helyet száznál is több európai kastélypark - például a moszkvai Sokolniki Park, a monacoi Roseraie Princesse Grace, vagy az olaszországi Museo Orto Botanico di Roma - között. A résztvevők teljes listája itt

A kastélyban zajló és a kastélyparkot is érintő fejlesztési munkálatok miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy a parkok területén fokozott elővigyázatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Részletes információk, regisztráció, betartandó óvintézkedések itt.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Legnépszerűbb cikkek