| 2020. május. 21. | 1 perc olvasás

Törvényt nyújtanak be a rendkívüli jogrend megszüntetése kapcsán!

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online kormányinfó-tájékoztatót tartott csütörtökön.

Európai uniós kormányülést tartottak szerdán, ahol több fontos kérdés is napirendre került – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtökön tartott kormányinfón.

A kormány áttekintette a védekezésnek az eddigi eredményeit, a védekezés hatékony volt, az első fázisa sikerrel zárult, a legnagyobb eredménye a tömeges megbetegedést sikerült megakadályozni. A járványveszély azonban továbbra is fennáll. A védelmi szabályokat a következő időszakban is mindenki tartsa be – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely. Az eddigi magyar védekezésről joggal mondhatjuk, hogy Európa egyik legsikeresebb védekezése volt. Ebben a kormánynak is van érdeme, hiszen a megfelelő időben hoztak jó döntéseket, de az emberek megfelelő hozzáállására is szükség volt – hangsúlyozta.

Az első megbetegedés észlelésétől már a hetedik napon el kezdték bevezetni a megelőző intézkedéseket Magyarországon. A készültség második szakasza elkezdődött. Az operatív törzs továbbra is fenn marad, és az egészségügyben fenn kell tartani a készültséget – tette hozzá Gulyás Gergely.

A kormány jövő kedden törvényt fog benyújtani az Országgyűlésnek, amelyben arra kéri az Országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrend megszüntetéséről és a készültség fenntartásáról hozzon döntést. Azokat a szabályokat szükséges fenntartani, ami a járványügyi készültség működtetéséhez elengedhetetlen, példaként említette az operatív törzset.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek