Tóth-Vajna Zsombor ismét Eszterházán koncertezik

Tóth-Vajna Zsombor ismét fellép a fertődi Esterháy-kastélyban, ahol szeptember 5-én este hét órától a Harmonia Caelestis Zenekar szólistáival ad koncertet.

Az újabb koncertélményt ígérő eseményt a kastély reprezentatív nagyteremeként számon tartott Apolló-teremben tartják.Tóth-Vajna Zsombor, a fiatal, kiemelkedően tehetséges zeneművész csembalón és orgonán, Papp Dániel és Miczki Rita hegedűn, Deák György pedig csellón ad elő Haydn-műveket.

 

A két részből álló koncert műsorán:

J. Haydn: C-dúr divertimento Hob. XIV:11

J. Haydn: F-dúr Adagio Hob. XVII:9

J. Haydn: h-moll vonóstrió Hob. V:3

J. Haydn: C-dúr divertimento Hob. XIV:12

J. Haydn: G-dúr divertimento Hob. XIV:13

J. Haydn: Flötenuhren (Hob. XIX.)

J. Haydn: Esz-dúr vonóstrió Hob. V:11

J. Haydn: F-dúr concerto Hob. XVIII:F2

 

A hangversenyre 5000 forinttól kaphatók jegyek a www.jegymester.hu weboldalon, és a fertődi Esterházy-kastély recepcióján, augusztus 22-ig 20 százalékos elővételi kedvezménnyel. További információ a +36 99 537 640-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen kérhető.

 

Tóth-Vajna Zsombor

A régi billentyűshangszer-specialista és karmester Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar zenész generáció kiemelkedő alakja, aki tanulmányait a Miskolc és Budapest után az amszterdami Sweelinck Konzervatóriumban folytatta. Mesterei itthon Dobozy Borbála és Spányi Miklós voltak, majd az általa választott négy billentyűs hangszeren (csembaló, orgona, klavikord, fortepiano) a világ legjelentősebb művészeinek növendéke volt: Menno van Delft, Richard Egarr, a legendás Jacques van Oortmerssen, Pierre Hantai, Skip Sempé, Ton Koopman, Malcolm Bilson, Lorenzo Ghielmi, Christine Schornsheim. Számos különböző díj birtokosa, aki szólistaként és kamarazenészként bejárta a világot.

Hitvallása: „A művész olyan, mint egy tolmács. A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer... valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika.“

Legnépszerűbb cikkek