| 2020. szeptember. 6. | 1 perc olvasás

Tóth-Vajna Zsombor ismét felejthetetlen koncertet adott Eszterházán

Ismét felejthetetlen koncertélménnyel ajándékozta meg Eszterházán a zenekedvelőket Tóth-Vajna Zsombor, régi billentyűshangszer-specialista és karmester. A fiatal, kiemelkedően tehetséges zeneművész ezúttal a Harmonia Caelestis szólistáival közösen töltötte meg Haydn muzsikájával a fertődi Esterházy-kastély reprezentatív nagytermeként számon tartott Apolló-termet szombaton.

Tóth-Vajna Zsombor mindig szívesen tér vissza Eszterházára - oda, ahol Joseph Haydn, korának szupersztárja élt és alkotott egykoron. Az ő fenomenális örökségéből adott át egy értékes szeletet az ifjú zeneművész a közönségnek. - A művész olyan, mint egy tolmács. A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer... Valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika - vallja Tóth-Vajna Zsombor.

A koncert során Tóth-Vajna Zsombor csembalón és orgonán, Papp Dániel és Miczki Rita hegedűn, Deák György pedig csellón adott elő Haydn-műveket. A közönség soraiban emelkedett hangulat uralkodott a koncert alatt – ezt rendszeresen visszatérő vastapssal jelezték a fellépőknek a kiválóan szórakozó zenekedvelők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek