| 2017. május. 10. | 3 perc olvasás

Tovább fejlődik a város! - Óvoda felújítások kezdődtek Sopronban!

Három soproni óvoda – Hermann Alice, Bánfalvi, Jereváni „Kék” óvoda - felújítási munkái kezdődtek el a közelmúltban, mintegy 260 millió forintos összegben.

Az épületfejlesztések kiemelt célja az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztése. Az önkormányzat mindhárom óvodában energetikai felújítást végez, valamint biztosítja az épület bejáratának és legalább egy mellékhelyiségének akadálymentes megközelíthetőségét. - tájékoztatta a sajtó képviselőit Dr. Fodor Tamás polgármester, szerda délelött a Hermann Alice óvoda udvarán. 

A Hermann Alice Óvoda felújítása költségigényét tekintve a legnagyobb volumenű. Az Önkormányzati tulajdonú Hermann Alice Óvodát az 1980-as évek elején építették. Az óvoda műszaki állapota mára leromlott. A fejlesztés célja az elavult homlokzati héjburok és a fűtés korszerűsítése, az épület projektarányos akadálymentesítése. Az összes homlokzati nyílászárót korszerű bukó-nyíló ablakra cseréljük. A homlokzatot hőszigeteljük, míg a tető hőszigetelést és vízszigetelést is kap. A fűtéskorszerűsítés során a jelenlegi elöregedett kazánok helyére kondenzációs gázkazánok kerülnek, ezen felül radiátorcseréket és termosztatikus szelep cseréket is végzünk. A projektarányos akadálymentesítés érdekében az egyik lépcsőházat a tervezett rámpával a kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthetővé tesszük. Az Óvoda fejlesztése nagyban javítja az épület állagát, és nem mellékesen az üzemeltetési költségét is csökkenti. - tette hozzá Dr. Fodor Tamás. 

A Hermann Alice Óvoda kivitelezése várhatóan július végéig tart, összköltsége bruttó 122 millió Ft. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Bánfalvi Óvodát a 2014-2015 évben két csoportszobával, egy tornaszobával és a tetőtérben iroda helyiségekkel bővítették. Az akadálymentesítés már ekkor megvalósult. A jelenlegi beruházással érintett hátsó panelépület fejlesztésével gyakorlatilag a teljes óvoda megújul. A panel épület 1977-ben épült, azóta jelentősebb felújítás nem történt. A kivitelezés során a homlokzat hőszigetelése, a tető hő- és vízszigetelése, a nyílászárók cseréje és fűtéskorszerűsítés valósul meg. 

A Bánfalvi Óvoda kivitelezése várhatóan június végéig tart, összköltsége bruttó 78 millió Ft. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodában a kivitelezés során szintén a homlokzatot hőszigetelik és nyílászárókat cserélnek  - egy részüket korábban már lecserélték önkormányzati forrásokból -  korszerűsítík a fűtést, valamint a fejlesztés részeként projektarányos akadálymentesítés is megvalósul. A tető szigetelését a gyakori beázások miatt már két évvel ezelőtt elvégezték. Ezzel az új beruházással energetikailag a jereváni óvoda épülete teljesen megújul. 

A Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájának kivitelezése várhatóan június végéig tart, kivitelezés költsége bruttó 59 millió Ft.

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek