| 2018. március. 27. | 1 perc olvasás

Tovább fejlődik Sopron kerékpárút-hálózata!

A magyar kormány által finanszírozott Modern Városok Program - Lőver Program részeként 5,5 km hosszúságban kerékpárút-hálózatot alakítanak ki a Lőverekben.

A beruházásról kedden tartott sajtótájékoztatót Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke valamint Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: A beruházás eredményeképp a kerékpárosok az Ady Endre u. - Deákkúti út kereszteződésétől, a Lőver körúton keresztül, a Mikoviny – Bajcsy Zsilinszky utcákon át haladva juthatnak „vissza” a Béke útra. Szintén létrejön a kapcsolat a Lőver körút és a Kőszegi út között.

A kétirányú és elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút hossza 3095 méter, míg a nyitott kerékpársáv és kerékpáros nyom hossza 2476 méter lesz. A fejlesztés részeként megújul a Lőver körút - Egeredi út csomópont is, ahol az útburkolat átépítésén túl a közvilágítást is korszerűsítik. A kivitelezés várhatóan 2018 nyarán fejeződik be.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila elmondta, a beruházás több területen is jelentős: hozzájárul az ifjúság, a sport és a turizmus fejlődéséhez. Az 5, 5 km-es kerékpárút-hálózatottal megvalósul az összeköttetés a belváros és a Lőverek között. A beruházás teljes költsége 300 millió forint, amit a Modern Városok Program részeként a magyar kormány biztosít.


fotó: Griechisch Tamás

A kivitelezés megkezdődött, ezért kérik a gépjárművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterület mellett!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek