| 2020. július. 9. | 1 perc olvasás

Tovább folytatták a kapuvári járőrök a járművezetők ellenőrzését

Ezúttal a Kapuvár környéki falvakban végeztek baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzéseket, amelynek során újabb 36 gyorshajtót mértek be - olvasható a rendőrség közleményében.

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 8-án tovább folytatták az illetékességi területükön található falvakban a baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzést. A nap végére 36 gyorshajtóról készült fényképfelvétel, akik mindannyian a települések belterületén hajtottak a megengedett sebességnél jóval gyorsabban. Egyiküket Rábakecölön, a Kossuth Lajos utcán mérték be a rendőrök, a sofőr 95 km/h-val száguldott át a lakott területen, míg egy másik gépkocsivezető Beleden, a Rákóczi utcán hajtott 87 km/h sebességgel.

A baleseti adatok vizsgálatánál megállapítható, hogy azok okai között előkelő helyen szerepel a gyorshajtás. A sebesség növekedésével arányosan nő a gépkocsi fékútja is, ami azt jelenti, hogy a veszélyt észlelő járművezető fékezésekor, sokkal hosszabb út alatt tudja csak megállítani autóját. Gyakoriak azon balesetek is, amikor a túl gyorsan hajtó gépkocsivezető egy kanyarban kisodródik, elveszti uralmát a járműve irányítása felett, és emiatt szenved, vagy okoz balesetet. Ezekben az esetekben sokszor a közlekedési szabályokat betartó, vétlen sofőrök válnak áldozattá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra is a közleményben, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat, köztük a sebességhatárokat is!

Felvételek forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek