Tovább szépül a Jereván lakótelep - folyamatosak a munkák a köztereken!

A jereváni zöldterületek karbantartása folyamatosan zajlik. Az önkormányzat számára fontos, hogy a közterek a lehető legszebb állapotban legyenek, az igényes környezet a lakosság jó közérzetéhez is hozzájárul. A Sopron Holding munkatársaival folyamatos a kapcsolattartás, akik a Jerevánon a köztéri bútorok mellett a 3000 négyzetméteren elterülő sövénykerítéseket és a virágágyásokat is karbantartják.

A tél elmúltával a zöldterületek karbantartása a jó időjárásnak köszönhetően időszerűvé vált. Ugyan a veszélyhelyzeti időszakban egyelőre a köztereket láthatóan kevesen használják, de ennek ellenére is fontos, hogy rendben legyenek, jó hangulatot árasszanak.

- A tereprendezés, a karbantartás folyamatos, az önkormányzat részéről ezt fontosnak tartjuk és figyelemmel kísérjük, a közösség kéréseit is megfogalmazva. Mindez azt szolgálja, hogy rendezett, igényes környezetet teremtsünk a településrész lakóinak, hogy a Jereván egy szépen parkosított összképet mutasson. A koronavírus ellenére is az élet megy tovább, a szükséges és szezonális munkálatokkal - a virágosítással, bokrok, cserjék nyesésével - nem állhatunk le. Önkéntes karanténukból többek mondták, hogy az ablakokon kitekintve külön örömöt jelentenek a veszélyhelyzetben a virágosított, rendezett zöldfelületek. Mindig is fontosnak tartottuk, hogy  jól érezzék magukat az itt élők - hangsúlyozta Tóth Éva a részönkormányzat elnöke, majd hozzátette: a Jerevánon ez azért is kiemelt jelentőségű, mert a körzetek közül arányában itt a legnagyobb a zöldterület. 

A házak között 50 hektárnyi részen heti rendszerességgel zajlik a fűnyírás. A lakótelepen lévő 5 játszóteret is folyamatos karbantartják, előkészítik arra az időszakra, amikor ismét megnyitják ezeket a közösségi tereket. Ennek bekövetkeztét követően is kérés, hogy kellő felelősséggel az egészség-megóvás biztonságának minden szabályát tartsák be a lakosok.

Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és Sallay Krisztián a Sopron Holding divízióvezetője
Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és Sallay Krisztián a Sopron Holding divízióvezetője

 - A Jerevánon a köztéri bútorok is megújulnak, hogy ezzel is szebbé, igényesebbé, kényelmesebbé váljon a környezet. Emellett a 3000 négyzetméteren elterülő sövénykerítések és a virágágyások karbantartása is folyamatosan zajlik - hangsúlyozta Sallay Krisztián, a Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divízióvezetője. 

A lakosok által kért és az egyébként is szükséges fanyeséseket is elvégzik a szakemberek. Ezek közé tartoznak azok az esetek, ahol a fák ágai már az épület falához, vagy ablakhoz érnek, illetve a beteg száraz ágakat is eltávolítják, levágják.

Legnépszerűbb cikkek