| 2018. január. 27. | 1 perc olvasás

Továbbjutott a SativuS!

Továbbjutott a SativuS A DAL 2018 második válogatójából az elődöntőbe. A soproni zenekar „Lusta lány” című dala nagy sikert aratott a nézők körében.

Nagy lendülettel kezdte a produkciót a soproni SativuS az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján szombat este, ahol hatodikként állhattak színpadra. A banda a nótában a modern Hiphop zenét vegyíti a hagyományos magyar népzene elemeivel.

A dal után a zsűri kapta meg a szót.  

„Nagyon jó a Big Band” kezdte értékelését Frenreisz Károly, utalva a zenekar nagy létszámára. A Kossuth-díjas rockzenésznek tetszett a Sativus stílusa, lazasága, de a népi hangszereknek és a humornak nagyobb teret engedett volna a dalban.

Schell Judit színésznő főleg a szövegről beszélt, szerinte a Sativus a rímekben még fejlődhet.

Both Miklóstól hat, Mező Misitől hét, Schell Judittól hat, Frenreisz Károlytól pedig hét pontot gyűjtött be a soproni zenekar dala, amit a nézők nyolc ponttal toldottak még meg. Így harmincnégy ponttal várhatták a srácok a folytatást.

A produkció után a SativuS-ból Pájer Gábor elmondta, barátjával Szabó Mártonnal 2002 óta zenélnek és az utóbbi időszakban kezdték el bevenni a népi elemeket a dalokba. A nagyon erős mezőnyben a SativuS végül a közönség kegyeltjének bizonyult, hisz a nézők szavazatainak köszönhetően, a vigaszágas szavazáson jutott tovább az elődöntőbe.

Gratulálunk a srácoknak!

A produkció itt megtekinthető:

Címkék: SativuS

Legnépszerűbb cikkek