| 2020. június. 27. | 2 perc olvasás

Továbbképzést szervezett az edzőknek a Soproni Darazsak Sportakadémia

Edzők továbbképzését szervezte meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége felkérésére a Soproni Darazsak Sportakadémia. A hétvégi képzés ünnepélyes megnyitóját szombat délelőtt tartották meg.

A darazsak 2020 januárja óta a magyar kormány támogatásának köszönhetően, sikeres akkreditációs folyamatot követően Államilag Elismert Sportakadémiaként neveli a jövő sport tehetségeit. A minősítéssel egy nagyobb kiválasztási színtérről dolgozó, de soproni központtal működő Sportakadémia jött létre, mely egy kidolgozott szabályrendszer alapján magába foglalja a sportszakmai felkészítésen és versenyeztetésen felül a köznevelést és oktatást is.

- Sopronban óriási hagyománya van a kosárlabda sportnak. A mostani időszakban a női kosárlabda különösen meghatározó, hiszen egymás után két esztendőben is városunk rendezhette meg a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét.  Az is fontos, hogy a több száz gyermek választja a kosárlabdát, ha sportolni kezd. Ez kettő tényező eredményezte azt, hogy a magyar kormány úgy döntött: több százmillió forintos forrásból létrehoz egy kiválóságközpont Sopronban, aminek egyik célja, hogy további szintekre emelje a helyi kosárlabdázást, másrészt, hogy az országos kosárlabdaéletre is hatással legyen. Ez a döntés nagy megtiszteltetés és egyben elismerése annak, hogy Sopron már évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a sportágban - mondta a továbbképzés megnyitóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, többek között Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Géza társadalmi elnök társaságában.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Az MKOSZ már évek óta felkér minket arra, hogy kreditszerző továbbképzést szervezzünk az edzőknek. A soproni az egyik központi képzés, ahova a régióból és az ország több részéről is érkeznek szakemberek. A járványügyi előírásokra tekintettel idén 100 fő vesz rész a programon, 5 előadó közreműködésével. A sportakadémia szakmai stábja, Czirják Szilvia és Cserny Réka vezényletével kifejlesztettünk az elmúlt 6 hónapban egy országosan egyedülálló kiválasztó és fejlődéskövető rendszert, minden előadás ehhez kapcsolódik - részletezte a továbbképzés szakmai tartalmát Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak szakmai igazgatója.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek