| 2020. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Továbbra is érvényben maradnak az átlépési szabályok a magyar határon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma arról beszélt tájékoztatóján, hogy Európa-szerte nő a koronavírus-fertőzések száma, ezért a határokon a korlátózó intézkedések feloldása ellentétes lenne azzal, hogy Magyarországnak működnie kell.

Októberben is megmaradnak a koronavírussal kapcsolatos, Magyarországra történő beutazási korlátozások, amelyek a hónap eleje óta érvényesek. Az intézkedések érvényben tartását a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn jelentette be, miután fogadta lengyel kollégáját, Zbigniew Raut.

Szeptember 1-jétől Magyarország kiterjedt belépési korlátozásokat adott ki, amelyek az Ausztriából érkezőkre is vonatkoznak. Ezeket az országban egyre növekvő számú Covid-19 betegség indokolta. Általános beutazási tilalom van érvényben a külföldi állampolgárok számára – azonban vannak kivételek például az ingázók, az üzleti utak résztvevői számára. A magyar állampolgároknak tíz napig karanténban kell lenniük, amikor belépnek az országba, de " tesztelés" lehetséges. A vonatkozó kormányrendelet eredetileg október 1-ig volt érvényben.

Legnépszerűbb cikkek