| 2022. január. 31. | 1 perc olvasás

Továbbra is fókuszban a közlekedési szabályok betartatása

A múlt hétvégén folytatták Sopronban a rendőrök a közlekedési kihágások felszámolása céljából indított fokozott ellenőrzéseket.

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt hétvégén is akcióban voltak a rendőrök, melynek során a leginkább balesetet okozó szabálytalanságokat szűrték ki. 
- Az ellenőrzések legfontosabb célja, hogy minél biztonságosabb legyen a közlekedés a városban.  Kollégáim összesen 974 esetben fújatták meg a szondát, amely 4 alkalommal mutatott pozitív eredményt. Mind a négy esetben a műszer olyan mértékű alkoholfogyasztást jelzett, hogy a sofőrökkel szemben büntetőeljárást kezdeményeztünk, a jogosítványuk azonnali elvonása mellett – mondta el Varga Ferenc rendőr őrnagy, az akció parancsnoka.  

 

Varga Ferenc rendőr őrnagy
Varga Ferenc rendőr őrnagy

Közigazgatási bírságot összesen 30 esetben - a sebesség túllépése, a biztonsági öv hiánya, valamint a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt - szabtunk ki. Helyszíni bírságot 67 gépjárművezetőnek kellett fizetnie, akik közül sokan figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadási jelzőtábla utasításait, megsértették az előzés és kanyarodás szabályait, valamint nem használták az irányjelzőt. A közlekedési szabályok megsértése miatt összesen 8 esetben zártuk az intézkedést szabálysértési feljelentéssel. Ezek között kettő is volt, amikor a sofőr engedély nélkül vezetett – összegezte az őrnagy.

A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése közös célunk, amit csak közös felelősségvállalással lehet megvalósítani. A közlekedésben minden résztvevőnek be kell tartania a szabályokat!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: rendőrség

Legnépszerűbb cikkek