| 2015. november. 25. | 1 perc olvasás

Továbbra is jó az együttműködés

Az együttműködés eddigi eredményeiről és a továbbfejlesztés további lehetőségeiről egyeztetett dr. Fodor Tamás polgármester a Sopronban működő történelmi egyházak képviselőivel az immáron hagyománnyá vált év végi találkozó alkalmával.

Dr. Fodor Tamás polgármester meghívására a római katolikus egyház képviseletében Horváth Imre városplébános, Kálmán Imre plébános, Bognár István plébános, Németh Attila plébános és Benkó Attila püspöki biztos volt jelen a találkozón. Az evangélikus egyház képviseletében Tóth Károly lelkész, a református egyház részéről Filotás Julianna lelkipásztor, a soproni Zsidó Hitközség részéről pedig Sándor Péter vett részt a megbeszélésen.

Dr. Fodor Tamás a megbeszélésen hangsúlyozta: Az önkormányzat és a soproni egyházak között évek óta jó az együttműködés. Az eredményességet számos területen, így az ingatlan-felújítások esetében számszerűsíteni lehet. A közös ünnepeken, megemlékezéseken való részvételben szintén példamutató a kooperáció.

Dr. Fodor Tamás felhívta a figyelmet a következő fejlesztési időszak lehetőségeire. Elmondta: kiemelt szempont, hogy Magyarország, így a történelmi egyházi felekezetek is eredményesen tudjanak szerepelni a következő pénzügyi ciklus pályázatain. Sopron polgármestere tájékoztatást adott a Modern Városok Program egyházi felekezeteket érintő pontjairól is.

A jelenlévő egyházi képviselők szintén számot adtak az önkormányzattal való együttműködés eredményeiről. A résztvevők hangsúlyozták annak fontosságát is, hogy a várost építő munkában egymást támogatóként és együttműködő felekként tudja az önkormányzat és az egyház a soproniak gyarapodását szolgálni az igazság, a közjó, a gyarapodás érdekében.

Címkék: sopron

Legnépszerűbb cikkek