| 2017. november. 17. | 1 perc olvasás

Továbbra is jó az együttműködés a város és a történelmi egyházak között

Az együttműködés eddigi eredményeiről és a továbbfejlesztés jövőbeni lehetőségeiről egyeztetett Dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester és Barcza Attila tanácsnok a Sopronban működő történelmi egyházak képviselőivel az immáron hagyománnyá vált év végi találkozó alkalmával.

A városvezetés meghívására a római katolikus egyház képviseletében Horváth Imre városplébános, Böcskei Győző, Kálmán Imre, Németh Attila, Henczel Szabolcs, Horváth László, Butsy Lajos plébánosok, Szabó Bertalan domonkos rendi házfőnök és Kovács Gergő püspöki biztos volt jelen a találkozón. Az evangélikus egyház képviseletében Tóth Károly igazgató, lelkész és Pelikán András lelkész, a református egyház részéről Filotás Julianna lelkipásztor vett részt a megbeszélésen.

Dr. Fodor Tamás a megbeszélésen hangsúlyozta: Az önkormányzat és a történelmi soproni egyházak között évek óta hagyományosan jó az együttműködés, ami különösen hasznos a városképi jelentőségű egyházi ingatlanok felújításában. A közös ünnepeken, megemlékezéseken való részvételben szintén példamutató a kooperáció. A megbeszélés további részében a városvezetés a következő év terveit, fejlesztéseit ismertette a résztvevőkkel.

A jelenlévő egyházi képviselők szintén számot adtak az önkormányzattal való együttműködés eredményeiről és ismertették a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, valamint köszönetet mondtak az önkormányzat által nyújtott támogatásokért. A résztvevők hangsúlyozták annak fontosságát is, hogy a történelmi egyházak támogatása az oktatási és szociális munkában nélkülözhetetlen a hitélet mellett.

 

Legnépszerűbb cikkek