Továbbra is látogatható a "Szabadságra ítélve" Sopron forradalma - 1956 című emlékkiállítás

Meghosszabbított nyitva tartással, március 31-ig várja az érdeklődőket az ’56-os forradalom soproni eseményeit bemutató kiállítás a Festőteremben.

A Soproni Múzeum emlékkiállítása azokat az összefonódó és szétváló utakat mutatja be, amelyeket a soproni lakosság, a diákok és a hatalom képviselői jártak be 1956 forró őszén. A kiállítás különlegessége, hogy személyes élménnyé teszi az '56-os soproni eseményeket.


fotó: Leczovics Zsolt

A látogatók egyéni útvonalakat, életutakat járhatnak be a kiállítótérben, és egyéni döntéseik alapján választhatnak, ölthetnek magukra sorsokat a „Szabadságra ítélve" kiállításban. – mondta el  Dr. Tóth Imre történész,  a kiállítás rendezője.


A tárlat támaszkodik a modern információhordozó eszközökre és a multimédiás megjelenésre, de interaktivitását az adja, hogy a látogató maga fedezheti fel, milyen döntési helyzetbe kerültek '56 októberének és novemberének részesei. Megmaradtak-e puszta szemlélőnek, vagy aktív szereplőivé, közreműködőivé  váltak-e az eseményeknek.

A kiállítás meghosszabbított nyitva tartással, március 31-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig várja a látogatókat a Festőteremben. A belépés díjtalan. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek