| 2021. július. 6. | 1 perc olvasás

Továbbra is lehet támogatást kérni az elektromos kerékpárokra

Pályázzon és vásároljon elektromos kerékpárt akár 150.000 forint állami támogatással! A 2016 óta egyre nagyobb hangsúlyt kapó elektromos járművek beszerzését támogató pályázatok célja elsődlegesen az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása, a közúti forgalom tisztábbá tétele. Ennek érdekében az első években kizárólag elektromos autókra, 2020-ban már elektromos motorokra is lehetett támogatást igényelni, és tavaly év vége óta már az elektromos kerékpárok beszerzésére is lehet pályázni.

Tömördi Zsolt, a Mango Bike kerékpárszaküzlet üzletvezetője szerint egyre népszerűbb szabadidős tevékenység a kerékpározás, és ez a pályázati lehetőség még nagyobb kedvet csinált az elektromos biciklikhez. "Ha valaki szeretne pályázni, annak magyar igazolt munkaviszonnyal kell rendelkeznie, és a pályázati felületen kell kitöltenie az igénylést. Tapasztalataink szerint körülbelül 20 nap az elbírálási idő. Mi még nem találkoztunk elutasított pályázattal, így mindenkit arra biztatok, hogy próbálja meg igényelni a támogatást" - mondta Tömördi Zsolt.

A támogatást kizárólag igazolt munkaviszonnyal rendelkező magánszemélyek vehetik igénybe. A 3 legfontosabb további kritérium, hogy a támogatott elektromos bicikli elektromos hajtása maximum 25 km/h-ig támogathatja a haladást; a támogatás összege nem haladhatja meg a teljes vételár felét, illetve hogy pedálszenzoros kerékpárokhoz maximum 90 ezer forint, nyomatékszenzoros biciklikhez maximum 150 ezer forint támogatás pályázható. 

Borítókép forrása: pixabay.com

Legnépszerűbb cikkek