| 2020. december. 10. | 1 perc olvasás

Továbbra is marad az ingyen parkolás és a digitális oktatásban résztvevőknek szóló ingyenes internetszolgáltatás

A kormány meghosszabbítja az ingyenes parkolást és a digitális oktatásban résztvevőknek szóló ingyenes internetszolgáltatást -olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán.

A koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van a megfelelő távolság megtartásának. A kormány ennek érdekében 2021. január 11-ig meghosszabbítja az ország teljes területén az ingyenes parkolást a közterületeket illetően. -  Az intézkedés célja, hogy ezzel is csökkentsük a tömegközlekedési eszközökön esetlegesen kialakuló zsúfoltságot és a fertőzés esélyét – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Ugyancsak egy hónappal meghosszabbodik a járvány miatt digitális oktatásra átállt diákok és oktatók által igénybe vehető ingyenes internetszolgáltatás. A kedvezmény a 2021. januári számlából kerül jóváírásra. Ezzel a kormány a családokra háruló terheket szeretné enyhíteni ebben a nehéz időszakban, hogy minél könnyebben tudják venni a vírus okozta akadályokat.

Az első az emberéletek megvédése, de szorosan azután következik a családok támogatása is. A fenti intézkedések is ezeket a célokat támogatják.

A részletszabályok a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelentek.

Legnépszerűbb cikkek