| 2021. május. 27. | 1 perc olvasás

Továbbra is rendezetten halad a védőoltások felvétele a soproni oltóponton

A múlt héten országosan elértük az 5 millió beoltottat, így újabb enyhítésekre kerülhetett sor. Többek között megszűnt a kijárási tilalom és a közterületeken való kötelező maszkviselés is. Továbbra is fontos azonban, hogy minél többen oltassuk be magunkat, hiszen csak így kaphatjuk vissza teljes egészében a régi, megszokott életünket. A soproni oltóponton továbbra is rendezetten és gördülékenyen halad a védőoltások felvétele.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu felületén. Jelenleg első és második oltásokat is adnak a Várisi úton található soproni oltóponton.

– Az első oltások már lakossági portálos bejelentkezések alapján működnek. A mai naptól a jövő hét keddig elérhető ismételten a Pfizer 1-es oltóanyag, illetve továbbra is elérhető a Sinopharm és a Sputnyik vakcinák. A második oltásokat is folyamatosan adjuk, ezek előre tervezett időpontban történnek, hiszen fel kell készülnünk, hogy a tervezett létszámhoz hozzá tudjuk illeszteni az oltóanyag mennyiségét. Ezért nagyon fontos, hogy az első oltáskor megadott időpontban érkezzenek a polgárok az oltópontra - tudtuk meg Dr. Vida Ildikótól, a soproni oltópontvezető főorvostól.

A háziorvosoknál is folyamatosan oltanak, az általunk megkérdezett soproniak azért jelentkeztek a vakcinációra, mert ha el is kapják a koronavírust, sokkal enyhébb lefolyású betegséggel kell majd szembe nézniük.

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van. Ezért fontos, hogy minél többen felvegyék az oltást. Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek