| 2020. július. 30. | 1 perc olvasás

Továbbra sem tarthatók meg az 500 fő feletti zenei rendezvények

A kormány döntött – elmaradnak a nagy nyári zenei események, a zenésztársadalom kárpótlást kap.

A járvány első hullámának kezelése példás volt

Gulyás Gergely a tájékoztatót azzal kezdte, hogy, a kormány elemezte a járványügyi helyzetet, ezek alapján Magyarország a vírust legjobban kezelő országok között volt az első hullám során. Európa legtöbb országában azonban romlik a járványhelyzet. A Balkánon különösen rosszak az adatok.

Nyugat-Európában kevésbé drámai a járvány alakulása, de ott is növekedő a tendencia. Néhány országban eredményes a védekezés. Horvátországban például az utóbbi 9 napban csökkent az aktív fertőzöttek száma. A néhány pozitív példa ellenére nem ez jellemző a környező országokra.

Nem tarthatók meg az 500 fő feletti zenei rendezvények

A kormány a jelenlegi szabályokon nem szeretne változtatni. Az 500 fő feletti zenés rendezvényekre vonatkozó szabályok augusztus 15-e után is fent kívánja tartani. Cél, hogy az iskolák szeptember elején normál rend szerint el lehessen kezdeni.

Garázs koncert sorozat indul, a magyar könnyűzene és a kiegészítő munkatársak segítségére. Az összesen 5,3 milliárd forint támogatásból 800 millió forint kifejezetten a roma zenészek támogatására fordít a kormányzat.

Legnépszerűbb cikkek