| 2022. szeptember. 7. | 1 perc olvasás

Tradíciók hétvégéje Bánfalván

Idén szeptember 10-11-én tartják a Hagyományőrző hétvégét Bánfalván, gondolati középpontba állítva a találkozást, az új élményekkel való gyarapodást.

fotó: SopronMédia archív

A hajdani nagyközség hagyományaival napjaink kultúrájának alapjait erősíti. A Bánfalváért Baráti Kör nagy-nagy elszántsággal és kitartással dolgozik a színrevitelén, ezért szeptember második hétvégéjén a tradíciók tiszteletével átszőtt, de a mai kor elvárásainak is megfelelő tartalmas programot szervez.

Az egyesület támaszkodik elődeink szokásrendjére a hajdani evangélikusok 135 évvel ezelőtti templomszentelésére gondolva - 1887.szeptember 11. -, és a katolikus bánfalviak Mária ünneplésére szeptember 8-án és 12-én. A programok helyszíne a Hajnal tér, kiegészülve a vasárnapi evangélikus istentisztelet, és a katolikus szentmise templomaival.
Szombaton a 18 órai sátornyitástól érdekességeket tárnak fel a „Híradó” szereplői, majd vasárnap estig sok zenével, tánccal, mesével, játékkal marasztaljuk vendégeiket. A Pálos pince borai a bográcsos főzőverseny csapatai gondoskodnak róla, hogy étel, ital nélkül ne zajlódjék a búcsús forgatag.

Legnépszerűbb cikkek