| 2023. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Tradíciók napja – a bánfalvi búcsú hagyományát folytatták

Hagyományos felvonulás hívta fel a bánfalviak figyelmét arra, hogy itt az ideje ismét ünnepelni, megtartani a hagyományos búcsúi programot, melyet idén is a Bánfalváért Baráti Kör szervezett.

Igrecz Katalin elnök hangsúlyozta, céljuk, hogy a településrész hagyományait továbbadják, így a fiatalok is megismerhetik azokat. Ennek érdekében a tradíciók mellé minden évben igyekeznek újdonságokat, különleges elemeket is belecsempészni a programba.

A tradíció részeként a jelenlévők - köztük Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián polgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő - megkoszorúzták az evangélikus emléktáblát, majd a rendezvénysátornál folytatódott a program tánccal, zenével, vásári forgataggal, főzéssel.

fotó:Griechisch Tamás

 - A tradíciók napja megmutathatja, hogy ma is élő és erős közösség a bánfalvi. A településrész gazdag kulturális, vallási élettel büszkélkedhet, bővelkedik természeti és épített örökségekben, melyek megünneplésére, bemutatására is lehetőséget ad a búcsú - hangsúlyozta Barcza Attila országgyűlési képviselő.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek