| 2020. június. 3. | 1 perc olvasás

Trianon 100 - helyezzük el az emlékezés virágait és gyújtsunk mécsest a Hűség zászlónál!

Június 4-e, csütörtök a Trianoni Békediktátum aláírásának 100. évfordulója, valamint a Nemzeti Összetartozás Napja. A kialakult járványhelyzetre tekintettel csendesen, visszafogottan emlékezünk, de így is lehetőség van arra, hogy a tömeges jelenlétet kerülve, egyénileg hajtsunk fejet, a magyarság szétszakításának centenáriumán.

Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián arra buzdítja a soproni polgárokat, hogy június 4-én - a nap bármelyik időszakában - helyezzék el a mécseseket, gyertyákat, virágot vagy nemzeti szalagot a Hűség zászlónál a megemlékezés jegyében. A Tűztorony gyászba borul, elsötétül erre az estére, 16:30-kor pedig városszerte megszólalnak a templomi harangok. 

A Nemzeti Összetartozás Napján,  a Trianoni Békediktátum aláírásának 100. évfordulóján nemzetünk határokon átívelő egységére emlékezünk.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnöksége felekezettől függetlenül felkért minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy 2020. június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólaltassa meg temploma, imaháza harangját mementóként a trianoni békeszerződés százéves évfordulójára.

Legnépszerűbb cikkek