| 2020. április. 28. | 1 perc olvasás

Trianon emlékparkot alakítanak ki a Soproni Parkerdőben - látványtervvel

Trianon emlékparkot alakít ki a TAEG Zrt. a Károly-kilátó parkolójánál, a 2001 óta ott álló Rongyos Gárda szobor közelében. A parkot a tervek szerint a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én adják át.

Már dolgoznak a látványos park megvalósításán a Soproni Parkerdőben. A kivitelezésre a Tanulmányi Erdőgazdaság, „A Soproni Erdőkért” alapítványán keresztül nyert pályázati forrást az Agrárminisztériumtól. Bár az emlékpark Sopronban kap helyet, mégis a 22 állami erdőgazdaság közös tiszteletadása lesz a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Mivel erdei környezetben van az emlékpark ezért arra törekedtünk, hogy természetes anyagokat használjunk a kivitelezésnél. – A Nagy-Magyarországot ábrázolja majd a terület: az elcsatolt részek piros színt kapnak, a mai Magyarországot zölddel színezzük, a keresztülfutó sétautakat pedig fehér kövekkel burkoljuk. Információs táblákkal, illetve írók és költők idézeteivel elevenítjük fel a trianoni eseményeket, a mai Magyarország területén pedig a hármashalom és kettős kereszt is megjelenik majd. A sétaút az ágfalvi csata emlékműnél ér végét. Terveink szerint interaktív pihenőpontot létesítünk a fiataloknak és egy 1, 5 méter magas hidat építünk, hogy felülről is meg lehessen csodálni a park nyújtotta összképet- tudtuk meg Bánáti Lászlótól, a TAEG Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettesétől.

Látványterv az emlékparkról:


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek