Trianoni emlékművet avattak Fertőbozon

Trianoni keresztet és szobrot avattak Fertőbozon csütörtökön a békediktátum aláírásának 100. évfordulójára emlékezve. Az emlékművet a Kárpát-medencei Magyarok Kulturális és Hagyományőrző Egyesülete állíttatta.

Szentmisével kezdődött az avató ünnepség a fertőbozi római katolikus templomban. A rendezvényt Kutrucz Gyula, Fertőboz polgármestere nyitotta meg, majd Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket, felidézve a trianoni békediktátum okozta sebeket. Barcza Attila kiemelte, hogy a magyarok egyedülálló módon túlélték a „csonkítást” és itt vannak Közép Európa fejlődő államaként.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A Kárpát-medencei Magyarok Kulturális és Hagyományőrző Egyesülete ezt követően kulturális műsort mutatott be; többek között Dévai-Nagy Kamilla, érdemes művész és Lukácsy Katalin, színművésznő előadását tekinthették meg a résztvevők. Az emlékművet Fődi Tibor fafaragó szobrászművész készítette. A kereszten a Nagy-Magyarország látható, előtte egy Madonna alakkal. A szobor tölgyfából készült, amin a pontos részletek kidolgozását még folytatni fogja a művész. A szobor és környéke, valamint a templom az egyesület kulturális életének egyik központi helyszíne lesz.

A program végén Németh Antal kanonok, plébániai kormányzó áldotta meg az alkotást.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek