| 2018. július. 4. | 1 perc olvasás

Trükkös módon csalnak!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya egy újabb, trükkös módszerrel elkövetett csalásra hívja fel a lakosság figyelmét.

Az elmúlt időszakban a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelentek azok a bűnelkövetők, akik úgynevezett trükkös módszerrel kísérlenek meg csalásokat elkövetni. Az ismeretlenek elsősorban az idősebb korosztályú lakosokat keresik fel otthonaikban, majd kedvezményes ablakcsere ürügyén előleget kérnek a tulajdonosoktól. A határozott fellépésű, jól szituált csalók miután az előleget megkapták, soha nem térnek vissza az ígért új ablakokkal.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fenti bűncselekmények megelőzése céljából ismét felhívja a lakosság figyelmét az alábbiakra:

- Ha egy idegen becsenget, az mindig legyen gyanús. Különösen akkor, ha nem mi hívtuk, ha nem megbeszélt időben jön, vagy ha erősen ajánlkozik, ezek már figyelemfelkeltő jelek lehetnek.

- Kérjünk referenciát, igazolványt és mindig ellenőrizzük le az azokon szereplő adatok hitelességét!

- Lehetőleg ne döntsünk egyedül, kérjük, hogy jöjjön vissza később, amikor egy családtagunk, vagy jó ismerősünk is jelen van!

- Mindig kérjünk írásbeli ajánlatot! Ezzel egyrészt időt nyerünk, másrészt közölhetjük, hogy előleget csak ennek birtokában adunk.

 

A megyei rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyeljenek idősebb hozzátartozóikra, mondják el nekik intelmeinket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket lakásukba!

 

Legnépszerűbb cikkek