| 2021. április. 8. | 1 perc olvasás

Túllépték a 20 ezer beoltottat a soproni oltóponton

Hazánk európai uniós szinten is az elsők között van az átoltottságban. Április 13-a előtt meglehet a 3 millió beoltott Magyarországon. Sopronban is szervezetten és folyamatosan zajlanak az oltások, már elérték a 20 ezer beoltottat az oltóponton.

Csütörtökön közel 800-an kapják meg a második körös oltást, illetve zajlik a pedagógusok szervezett oltása és napokon belül kezdődik a kismamák szervezett oltása is. Dr. Vida Ildikó oltópontvezető főorvos elmondta: a betegek fegyelmezetten vesznek részt az oltási folyamaton az oltóponton, amit nagyon köszönnek az ott dolgozók. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

 - A Szputnyik V - oltás második köre zajlik ezen a napon, ami azt jelenti az oltottaknál, hogy két hét múlva már teljes lesz náluk a védelem, addig amíg ez nem alakul ki, továbbra is szükséges a megfelelő maszkhasználat és a védőtávolság betartása, a rendszeres kézfertőtlenítés. A kismamákat a 12. hét után lehet beoltani Pfizer vagy Moderna vakcinával, a soproni oltóponton a Pfizer fog rendelkezése állni. A védőnőkön keresztül indul meg a szervezett kampányoltásuk, elkülönítve a többi oltandótól - mondta a főorvos.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek