| 2018. június. 10. | 1 perc olvasás

Tündéri Családi Nap a Fő téren - A Tündérfesztivál vasárnap is folytatódott

Vasárnap, a Tündérfesztivál másnapján Tündéri Családi Napra vártak mindenkit a szervezők. Ügyességi játékok, kirakodóvásár, színpadi előadások és ingyenes múzeumlátogatási lehetőség is része volt a programnak.

A Pro Kultúra Sopron tavaly december óta szervez minden hónapban egy családi napot, ahol felnőttek és gyermekek egyaránt jól érezhetik magukat. Azonban most először tartották meg a rendezvényt a szabad ég alatt, a történelmi belvárosban.


fotó: Griechisch Tamás

A Tündéri Családi Nap célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző generációkat. A résztvevők olyan táncos mulatságokat próbálhattak ki, ahol a szülő, vagy nagyszülő gyermekével, vagy unokájával táncol, és a délelőtt folyamán városunk evangélikus és katolikus lelkészei megáldották a jelenlévő családokat.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte: 2018 a Családok éva hazánkban, ezért is fontosak az ehhez hasonló rendezvények, ahol a családok közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A Tündéri Családi Napon ingyenesen volt látogatható a Központi Bányászati Múzeum, ahol a rendezvényhez kapcsolódó programokon vehettek részt a látogatók, az Erdészeti Múzeum, ahol hazánk második állandó törpefa kiállítása nyílt meg ez alkalomból, a Storno ház, ahol a látogatók betekintést nyerhettek a család életébe, valamint a Macskakő Gyermekmúzeum is, ahol gyermekprogramokkal készültek a legkisebbeknek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek