| 2022. június. 16. | 1 perc olvasás

Tündérek és manók között a KLÍMATUDATOS SOPRON 2030

2022. június 11-12-én tündérek és manók lepték el a soproni Erzsébet-kertet, ahol a Klímatudatos Sopron 2030 projekt az „Öko Sopron” standnál várt kicsiket és nagyokat szemléletformáló programjaival.

A tündérfesztiválhoz kapcsolódva mini lakossági fórumon vehettek részt a standhoz látogatók, ahol a matricagyűjtés mellett a felnőttek klímatudatos kvíz segítségével mérhették fel tudásukat a klímaváltozás kérdéseiben, míg a kisebbek számára játékos feladatlapok, PET-palack- újrahasznosítás és klímatudatos rajzfelhívás kínált tartalmas időtöltést. 

A téma fontosságát és a szemléletformáló program sikerét jelzi, hogy a kétnapos rendezvényen a projekt klímaszakértői több mint 1 200 főt tudtak megszólítani az éghajlatváltozás és klímavédelem különböző témáival, úgy, mint a hulladéktermelés csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés helyes módja, a természet megóvásának jelentősége, a zöldfelületeink védelme, az energiahatékonyság,a felelős vízgazdálkodás, a tiszta közlekedés.

További információért a projekt részleteiről és a következő rendezvényekről látogasson el a www.klimavedelem.sopron.hu weboldalra és kövesse a Sopron Like Facebook oldalt!

Legnépszerűbb cikkek