| 2016. május. 30. | 1 perc olvasás

Tündérek és manók százai vonultak Sopronban

Ismét gyereknapon, május 29-én rendezték meg a Soproni Tündérfesztivál hírhozó eseményét, a Tündérek és Manók vonulását.

A vonulás a fesztivál helyszínéről, a Deák térről indult, ahová a résztvevők többsége már tündéri vagy manós viseletben érkezett. A vonulók manódobosok, táncosok valamint a tündér-manó pár, Csipke és Moha kíséretében indultak el, hogy körbejárják a Tündérfesztivál helyszínét, és vidám, hangos meneteléssel hírül adják a városban élőknek, hogy nemsokára itt a Soproni Tündérfesztivál. Idén négylábú kedvencek is csatlakoztak a vonuláshoz: a Városi kutyasuli jól nevelt kutyái együtt vonultak gazdáikkal, közrefogva egy varázslatos járgányt, a tündérek és manók szállítására készült kutya húzta kocsit.  

A vonulás a Liszt központnál ért véget, ahol további programok vártak a gyerekekre. Látványos táncprodukciókkal léptek fel a Mozgás Ritmus Lendület Club óvodás csoportjai, majd a Városi kutyasuli tartott ügyességi és engedelmességi bemutatót kutyáival.

Tündérekkel és manókkal legközelebb a 9. Soproni Tündérfesztiválon lehet találkozni, amit idén június 25-én, a Deák téren rendeznek meg. A programok délelőtt 10-től este 7-ig tartanak: játékok, különféle foglakozások, produkciók kavalkádja várja a gyerekeket. Fellép például a Katáng zenekar, a Magyar Népmese Színház, a Kiskalász zenekar, Kristály Márton, a kalapos bűvész és a Madzag bábegyüttes is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek