| 2018. június. 9. | 2 perc olvasás

A tündér bennünk van! - XI. Tündérfesztivál

A nagysikerű Tündérfesztivál idén visszaköltözött az Erzsébet kertbe. Tündérek és Manók sokasága lepte el a ligetet, hogy együtt köszöntség a nyarat!

A hagyományok szerint a Tündérek és Manók vonulásával kezdődött a XI. Tündérfesztivál. A rendezvény visszatért az Erzsébet kertbe. A szervezők így szerették volna megünnepelni a ligetet, amelyet nemrég újítottak fel.


fotó: Griechisch Tamás

A Tündérfesztivál megnyitóján Dr. Fodor Tamás is köszöntötte a megjelent Tündéreket és Manókat. A polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy városunk egyik ikonikus rendezvénye lett a fesztivál, valamint kiemelte: külön öröm, hogy nemcsak városunkból, hanem hazánk több pontjáról is érkeznek vendégek a programra.


fotó: Griechisch Tamás

Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyette is jó szórakozást kívánt a Tündérfesztiválra érkezőknek, valamint röviden ismertette a Soproni Ünnepi Hetek programját, hiszen az összművészeti fesztivál egyik nyitórendezvénye a Tündérfesztivál is.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény idei mottója: A tündér bennünk van! A szervezők úgy látják, hogy a felnőttek és a nagyobb gyerekek is ugyanúgy részesei lehetnek a Tündérfesztiválnak, mint a legkisebbek. Valamint az első ilyen esemény óta felnőtt egy generáció, amely már a Tündérfesztiválokon is részt vett - ők gyakran visszatérnek segítőként, amely a szervezőknek külön örömet jelent.


fotó: Griechisch Tamás

2018 a Madarak éve, azért az Erzsébet kertben több helyen is megtalálhatóak voltak madarakkal kapcsolatos játékok, programok. Sok ügyességi játék, színpadi program és a hagyományos viseletverseny mellett természetesen nem maradhatott el az arcfestés és a csillámtetoválás sem. 

A nap sztárvendége Csomótündér volt, aki - a mese szerint - "összecsomózza" az összeillő emberek életét, de többek között cipőt kötni is megtanította a hozzá látogató lurkókat. A Soproni Petófi Színház színésze, Papp Attila pedig Petőfi Sándor bőrébe bújt az Arany János emlékév kapcsán.

A Tündérfesztiválhoz idén kapcsolódik egy Tündéri Családi Nap is, amelynek vasárnap a Fő tér ad majd otthont!

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek