| 2020. június. 5. | 1 perc olvasás

Tündéri szabadtéri fotókiállítás lesz a hétvégén az Erzsébet kertben

Sikere van a Tündérfesztivál.ka online felületeinek. Május 22 óta minden este 18:00 órakor új tündérmese vagy tündéri muzsika kerül fel a Tündérfesztivál közösségi felületeire, amit szeretettel fogadnak a soproni családok. „Köszönöm, hogy nem hagytatok minket Tündérfesztivál nélkül 2020-ban sem. A nap fénypontja, mikor este megnézzük az aznapi mesét, zenét, amit az oldalra feltöltötök. Bízom benne, hogy jövőre személyesen is együtt lehetünk!” – írja az egyik lelkes követő.

A Tündérmesék a Tündérkertből június 7-ig folytatódnak, az utolsó mesét a fesztivál megálmodója, Farkas Anikó mondja majd – az ő története természetesen a mese és a mesélés varázslatos erejéről szól.

A fesztivál tervezett időpontjában, a június 6-7-i hétvégén is érdemes lesz az Erzsébet kertbe látogatnia a családoknak. Egy tündéri szabadtéri fotókiállítást szerveznek – gyerekeknek szemmagasságban. Az elmúlt évek Tündérfesztiváljain készült fotókból válogattak több tucatnyi képet: ezek rejtőznek majd a fák tövében és a bokrok előtt. A Zenepavilon korlátján a kismartoni Esterházy-kastély „Hősök a mesevilágban” című pályázatára érkezett gyerekrajzai lesznek láthatók. A kastély idei családi programjai a tündérek és koboldok világát idézik, a nyár végi (aug.30-ra tervezett) kismartoni családi napra a Soproni Tündérfesztivál is meghívást kapott.
 

Aki más napokon is szeretne tündéri helyeket felfedezni a városban, azoknak ajánlott a Tündéri séták Sopronban c. online sorozat. Taschner Tamás, a fesztivál helyi mesemondója 3 varázslatos helyet mutat meg a családoknak, amit mindenképpen érdemes saját szemmel is megnézniük és saját füllel is meghallhatniuk azoknak, akik szeretik a mesebeli helyeket. A sétákról készült kisfilmeket szombaton 10:00-kor és 15:00-kor, vasárnap pedig 10:00-kor kereshetik a Tündérfesztivál közösségi felületein.

Ha sokan nem is gyűlhetünk össze még ezen a hétvégén, a szervezők szeretnénk hinni és üzenni, a Tündérfesztivál jelmondata a járványveszély idején is megélhető, mert  „A TÜNDÉR BENNÜNK ÉL!”
 

Legnépszerűbb cikkek