| 2023. december. 26. | 1 perc olvasás

Tündérpor túra a Soproni Parkerdőben

Már 7. alkalommal szervez bárki számára önállóan lejárható túrát Gyimóthy Zsuzsa kutatótanár, a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola diákjainak közreműködésével. A kellemes, akár kisgyerekekkel is lejárható túrák óriási népszerűségnek örvendenek.

Ezúttal a csengettyűk segítségével tündérek nyomára bukkanhatunk január 14-ig. A tájékozódási pontokat GPS-szel bemérték, és gyerekek számára mókás leírással is megadták az állomások helyét. A csengettyűket három irányban helyezték el, mindegyik egy-egy saját készítésű tündérlakhoz vezet. Az útvonalak különböző hosszúságúak (1,5-3 km), hogy kisgyermekes családoknak is kényelmes legyen. A túrát a keresgélés is izgalmassá teszi, a szórakozott tündérek kulcsait és elhagyott tündérpálcájukat is meg kell találni a látogatóknak. 

Akik teljesítik a túrát és elküldik a feladatlapot a megadott e-mail címre ([email protected]), azok között ajándékokat sorsolnak a szervezők. A fényképet beküldők között pedig a tündérek saját készítésű kulcstartóit sorsolják ki. A túra a Károly-magaslati parkolóból indul, a feladatlapokat is itt lehet felvenni. A Tündérpor túra remek kikapcsolódási lehetőség, izgalmas játékokkal.

Legnépszerűbb cikkek