| 2020. november. 14. | 1 perc olvasás

Túrajavaslatok járványhelyzetben

November 11-től a természetbarátok lehetőségei is beszűkülnek egy időre, hisz látogatóhelyek zártak be, előzetesen meghirdetett programok, szervezett túrák maradnak el. Összeszedtük a legfontosabb változásokat a túrázóknak.

A november 10-e éjféltől életbe lépett járványügyi korlátozások értelmében november 11-től határozatlan időre bezártak az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, az erdőgazdaságok által üzemeltetett turisztikai központok, kisvasutak és a nemzetipark-igazgatóságok bemutatóhelyei is.
Sopronban azonban az aktuális járványügyi előírások mellett
továbbra is látogatható a Soproni Parkerdő - tájékoztatott a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

A Károly-kilátó és a Kőhalmy Vadászati Múzeum - az előírásoknak megfelelően, további rendelkezésig - ZÁRVA tart!

A Soproni Parkerdő területén egyéb - erdei munkákból vagy vadászatból fakadó - korlátozás jelenleg nincs életben. Az aktuális információkkal kapcsolatban a taegrt.hu-n és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Facebook oldalán tájékozódhatnak!

Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása továbbra is engedélyezett, vagyis túrázni, futni, bringázni lehet, és érdemes is, a természetben töltött idő sokat segíthet abban, hogy nemcsak fizikailag, de lelkileg is erősebben induljunk neki ennek a nehéz télnek.


forrás: Pixabay

A túracélpontok esetében mindenképpen próbáljunk kevésbé népszerű helyeket választani.
Ebben segítséget nyújthat a Természetjáró.hu oldal, ahol rengeteg ötletet fellelhető olyan helyekről, ahol valószínűleg nincs tömeg.
Érdemes a turistamagazin.hu oldalain is keresgélni, számos kevésbé felkapottak. A túrázás, terepfutás közben is figyeljünk a távolságtartásra, kerüljük a csoportosulást, egyénileg vagy egy háztartásban élőkkel sportoljunk, kiránduljunk, és a kijárási korlátozás értelmében mindezt 5 és 20 óra között tegyük.
Ha futni indulunk, válasszunk kevésbé népszerű turistautakat, hisz járványügyi szempontból nem túl szerencsés, ha a szembejövő túrázók arcába lihegünk.

A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal,
hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező.
A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

borítókép forrása: pixabay

Legnépszerűbb cikkek